آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند ؟

آیا لامپ های کم مصرف باعث سرطان می شوند؟

چکیده مطالب

آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند،حقیقت دارد؟

این روزها نه‌تنها در ایران بلکه حتی در بسیاری از کشـرهای توسعه‌یافته نیز بازار مصرف لامپ‌های پرمصرف کـم شده است. اگر لامپـ شما به هـر دلیل بسوزد یا دیگر قابل‌استفاده نباشد، ارزان‌ترین روش جایگزینی آن، انتخاب یک لامپ فلورسنت فشرده مارپیچ (Spiral Compact Fluorescents) است که به آن‌ها (CFLs) می‌گویند.


آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند

آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند  ؟ چگونه ؟

لامپ های کم مصرف اشعه یو وی ساطع می کنند که این اشعه می تواند منجر به سرطان پوست و پیری آن شود.

آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند و مشکل پوستی ایجاد می کنند ؟

پژوهشگران در عین حال چگونگی خروج و انتشار اشعه (UV) توسط لامپ‌های کم‌مصرف و تاثیر آن بر سلول‌های تولیدکننده کـاژن و کراتیـن و ترکیبات کلیدی پوست انسان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آن‌ها در وهله نخست تاثیر نور مصنوعی را بر پوست‌های فاقد هرگونه مواد آرایشی مورد بررسی قـرار دادند. در مرحله بعد آن‌ها تاثیرات پوستی را که در معرض تیتانیوم دی‌اکسین قرار گرفته (یک ترکیب معمولی در محصولات مراقبــــ شخـصی) بررسـی کردند. سپس آزمایش‌ها را در مورد لامپ‌های پرمصرف با همان شدت نور تکرار کردند.

 دکتر میریام ریفایلوویچ (Dr. Miriam Rifailovich) سرپرست این تحقیقات می‌گوید: «مطـالعـت ما نشـان داد که پـاسخ‌ سـلول‌های سـالم پوسـت به اشعه (UV) منتشرشده با آسیب ناشی از تشعشعات (UV) کـملاً سـازگاری دارد. زمانی که پوست پیش از قـرار گرفتن در مـعرض تشعـشعات (UV)، دوز کم‌تری از ذرات نانو تیتانیوم دی‌اکسین را هم دریافت می‌کند، میزان آسیب به سلول‌ها چند برابر می‌شود. مساله ایـنجاست که لامـپ‌های پرمصـرف به هیچ‌وجه حتی با وجود یا عــدم وجود ذرات نانـو تیـتانیوم دی‌اکسـین هم بر سلول‌های پوسـت اثـر نمی‌گذارند اما تاثـیرپذیری سلـول‌ها از لامـپ‌های کم‌مصرف واقعیت دارد.»

 

لامپ کم مصرف

لامپ‌های کم‌مصرف چگونه می‌توانند تاثیرگذار باشند؟

مدت زمان قرار گرفتن در معرض نور لامپ‌های کم‌مصرف و سوسو زدن آن‌ها از جمـه فاکتــورهایی است که بر میزان تاثـیرگذاری آن‌ها بر بدن ما نـقش دارد. لامپ‌های کم‌مصرفی که سوسو می‌زنند می‌تواند بر افرادی که نسبت به نور حساس هستند، تاثیرگذار باشند. سـوسـ زدن لامـپ‌های کم‌مصـرف و فلورسنت می‌تواند برای کسانی که به بیماری‌هایی مانند اوتیسم، صرع، جذام، سندروم خستگی مزمن، بیـاری لایم مبتلا هستند و یـ مـشکل سـرگیجـه دارند؛ دردسرآفرین باشد.

مهمترین خطر لامپ کم مصرف

هرچند برخوردار بودن لامپ های کم مصرف از مزیت هایی مـنند مـرف کم انرژی،‌ طول عـمر نسبـتا طولانی و تولید گـرمای کمتر این لامـ ها را جایگـزین مناسبی برای لامپ های قدم یو رشته ای کرده و یکی از سیاستهای کشور ها در سالهای اخـر به منظور کاهـش مـصرف انـرژی استفاده از لامـپ های کم مصرف واختصاص یارانه به ایننع لامپ ها بوده ولی با این حال باید گفت که در ساخت لامپ های کم مصرف از فــز جیـوه استـفاده می شود که ماده ای بسیار سمی است و گاز و بخار حاصل از آن بر روی سلامتی انسان تأثیر مخرب و سوء می گذارد و می تواند سبب بروز برخی بیماری ها شود.

نکات قابل توجه در مورد استفاده از لامپ کم مصرف

تقریبا حدود ۹۹% بخار جیوه داخل یک لامپ فلورسنت بر روی شیشه لامپ قرار دارد لذا بهتر است از شکستن احتمالی لامپ تا جای ممکن جلـوگیری به عمل آورد، برای این منظور در محیط هایی که احتمال شکست لامپ وجود دارد یا به گونه ای با کــودکان در ارتبـاط است از چـراغ های دارای حـفاظ استفاده کرد و لامپ ها را درارتفاع مناسب دوراز دسترس کودکان نصب کرد.
به هنگام تعویض لامپ فلورسنت فشرده نیز حتی الامکان از تماس دست با قسمت شیشه ای و همچنین اعمال فشار زیـاد هنگام تعـویض این لامـپ ها خودداری کرد، استفاده از لامــپ های کم مصرف به خودی خود سـرطـان زا نیست اما درصورتی که لامـپ بشکنـد و جـیوه آن بر روی دسـت یا سایر اعضای بدن بریزد می تواند خطراتی را به دنبال داشته باشد.

لامپ کم مصرف 2

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

روشنایی رنگین کمان وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *